FAQ

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Publinova. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons op via info@publinova.nl

Hoe werkt Publinova.nl? 

Als bezoeker heb je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar informatie over onderzoeksresultaten, onderzoeksprojecten, betrokken partijen en onderzoekers op Publinova. Je kunt contact leggen met onderzoekers, reageren op producten en informatie vanaf Publinova delen op sociale media of andere websites. Wanneer je ingelogd bent als gebruiker, heb je nog meer mogelijkheden om bij te dragen aan Publinova!

Je kunt inloggen via SURFconext of EduID. Als onderzoeker, en in bepaalde gevallen als ondersteuner, kun je jouw eigen onderzoeksresultaten beheren, aanpassen, toevoegen en deze ook op andere websites vanuit Publinova tonen. Je kunt reageren op het werk van andere onderzoekers, op zoek gaan naar samenwerkingspartners en je eigen expertise, samenwerkingsverbanden en producten presenteren. Bovendien behandelt de Publinova-redactie specifieke thema’s. Er worden artikelen geproduceerd en centraal geplaatst op Publinova. Als je wilt dat jouw onderzoek als basis dient voor een artikel, stuur dan een e-mail naar info@publinova.nl.

Hoe komt mijn informatie op Publinova.nl? 

Indien jouw hogeschool deelneemt aan Publinova, wordt automatisch de informatie vanuit het bronsysteem (zoals PURE, SURFsharekit, etc.) van jouw hogeschool weergegeven op Publinova. Als je wilt, kun je ook zelf jouw onderzoek plaatsen.
 

Ik wil mijn praktijkgerichte onderzoek plaatsen op Publinova.nl

Indien je onderzoek niet automatisch geïmporteerd is naar Publinova via een verbonden hogeschool, heb je de mogelijkheid om handmatig je onderzoek toe te voegen. Om dit te doen, dien je een account aan te maken via eduID of in te loggen met surf conext als je al een hogeschoolaccount hebt. Ga vervolgens naar je profiel rechtsboven en klik op “Mijn items”. Hier kun je jouw project of product toevoegen.

Hoe weet ik of mijn hogeschool al deelneemt?

Hier vind je een lijst met de hogescholen op Publinova. Let op! Nog niet alle koppelingen met alle hogescholen zijn gelegd. Hier wordt de komende weken aan gewerkt:
 
ArtEZ
Breda University of Applied Sciences
Codarts
Fontys Hogescholen
Haagse Hogeschool
Hanzehogeschool Groningen
Hogeschool van Amsterdam
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hogeschool der Kunsten Utrecht
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool Utrecht
Saxion
Van Hall Larenstein
Zuyd Hogeschool

Ik zou willen dat mijn hogeschool deelneemt. Wat kan ik doen?

De dienst Publinova kan worden afgenomen door jouw hogeschool via SURF. Stuur voor meer informatie een e-mail aan info@publinova.nl voor de mogelijkheden of kijk op over.publinova.nl wat je moet doen om aan te sluiten.

Welke informatie kan er gedeeld worden op het platform?

Op Publinova zijn verschillende pagina’s te vinden met diverse informatie:

Producten: Deze pagina’s tonen de resultaten van onderzoek die kunnen worden ingezien en/of gedownload. Hier vind je informatie over de producten die voortkomen uit het onderzoek.

Projecten: Op deze pagina’s worden projecten weergegeven die zich in de voorbereidingsfase bevinden, lopende projecten en afgesloten projecten. Elk project kan een eigen pagina hebben met relevante informatie.

Personen: Op de profielpagina’s vind je informatie over en van onderzoekers, zoals lectoren, docent-onderzoekers, enzovoort. Hier worden hun expertises en achtergrondinformatie gedeeld.

Partijen: Hogescholen, samenwerkingspartners, samenwerkingsverbanden, enzovoort, die dat wensen, kunnen zich profileren op een aparte pagina op Publinova. Hier kun je meer informatie vinden over deze betrokken partijen.

Redactie-items: De redactie draagt bij aan Publinova door bijdragen te leveren rond thema’s die van invloed zijn op onderzoek. Dit kunnen artikelen, interviews, infographics, video’s of andere vormen van uitingen zijn.

Daarnaast zijn er pagina’s waarin alle beschikbare informatie over een specifiek domein wordt gegroepeerd. Welke informatie over producten, projecten, personen en partijen wordt weergegeven, hangt af van wat de betrokken onderzoekers en hogescholen beschikbaar stellen.

Hoe komt de informatie op Publinova.nl terecht?

De meeste informatie op Publinova wordt aangeleverd via bronsystemen van hogescholen die zijn aangesloten bij Publinova. De specifieke bronsystemen kunnen verschillen per hogeschool. Het kan bijvoorbeeld gaan om repositories van instellingen zoals SURFsharekit, een CRIS (Current Research Information System) zoals PURE, of bijvoorbeeld een hogeschoolwebsite. Er wordt naar gestreefd om informatie zoveel mogelijk volgens standaarden uit te wisselen.

Naast de informatie die wordt verkregen via de bronsystemen, bestaat er ook de mogelijkheid voor gebruikers om zelf informatie toe te voegen. Het is echter belangrijk om de kwaliteit van de informatie te waarborgen, dus er kunnen beperkingen van toepassing zijn. Bijvoorbeeld, het toevoegen van nieuwe producten is alleen mogelijk voor medewerkers van hogescholen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de informatie op Publinova betrouwbaar en relevant blijft.

Bij elk product op Publinova wordt aangegeven welke gebruikerslicentie van toepassing is. Deze licentie geeft aan wat je wel en niet mag doen met het product. Op Publinova maken we gebruik van Creative Commons-licenties (voor meer informatie zie www.creativecommons.org). Deze licenties bieden verschillende mogelijkheden en beperkingen, afhankelijk van de specifieke licentie die aan het product is toegewezen. Het is raadzaam om de licentievoorwaarden te raadplegen om te begrijpen wat de gebruiksrechten en -beperkingen zijn voor elk product op Publinova.
 

Hoe komt mijn onderzoek in aanmerking voor de redactie?

Als je geïnteresseerd bent om bij te dragen aan de redactie van Publinova, stuur dan een e-mail naar redactie@publinova.nl. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de redactie is dat je onderzoek reeds op Publinova staat.

Ik ben een lectorenplatform en wil graag een partij aanmaken op Publinova.nl

Als je een partij wilt aanmaken op Publinova, kun je dit bij ons aanvragen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dienst. Stuur een e-mail naar info@publinova.nl om een partij aan te maken.

Wat doet de Publinova-beheerder van de instelling?


De Publinova-beheerder fungeert als ons aanspreekpunt voor de dienst. Meestal is dit de repository manager van de bibliotheek. We stemmen met deze persoon de volgende zaken af:

• Nieuwe functionaliteiten: We bespreken met de beheerder eventuele nieuwe functionaliteiten die kunnen worden toegevoegd aan Publinova.

• Behoeften van onderzoekers of lectoren: We raadplegen de beheerder om de behoeften en wensen van onderzoekers of lectoren te begrijpen en te adresseren.

• Bugmeldingen en fixes: De beheerder fungeert als contactpersoon voor het melden van bugs of technische problemen met Publinova. We werken samen aan het identificeren en oplossen van deze problemen.

• Eerste aanspreekpunt binnen de instelling: De beheerder fungeert als het eerste aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot Publinova binnen de instelling.

Hoe maken jullie onderzoek en publicaties toegankelijk?

Als je meer wilt weten over ons open access statement en hoe wij onderzoek en publicaties toegankelijk maken, bekijk dan het open acces statement van Publinova.

Zoekopdracht annuleren
Zoekresultaten op ''

Als bezoeker heb je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar informatie over onderzoeksresultaten, onderzoeksprojecten, betrokken partijen en onderzoekers op Publinova. Je kunt contact leggen met onderzoekers, reageren op producten en informatie vanaf Publinova delen op sociale media of andere websites. Wanneer je ingelogd bent als gebruiker, heb je nog meer mogelijkheden om bij te dragen aan Publinova! Je kunt inloggen via SURFconext of EduID. Als onderzoeker, en in bepaalde gevallen als ondersteuner, kun je jouw eigen onderzoeksresultaten beheren, aanpassen, toevoegen en deze ook op andere websites vanuit Publinova tonen. Je kunt reageren op het werk van andere onderzoekers,...

Lees meer

Indien jouw hogeschool deelneemt aan Publinova, wordt automatisch de informatie vanuit het bronsysteem (zoals PURE, SURFsharekit, etc.) van jouw hogeschool weergegeven op Publinova. Als je wilt, kun je ook zelf jouw onderzoek plaatsen.

Lees meer

Indien je onderzoek niet automatisch geïmporteerd is naar Publinova via een verbonden hogeschool, heb je de mogelijkheid om handmatig je onderzoek toe te voegen. Om dit te doen, dient je hogeschool aangesloten te zijn op Publinova. Het kan zijn dat de Hogeschool je invoerrechten heeft beperkt, ga dan naar de repository manager van jouw hogeschool. Als je via SURFconext bent ingelogd kan je vervolgens naar je profiel rechtsboven en klik je op “Mijn items”. Hier kun je jouw project of product toevoegen.

Lees meer

Hier vind je een lijst met de hogescholen op Publinova. Let op! Nog niet alle koppelingen met alle hogescholen zijn gelegd. Hier wordt de komende weken aan gewerkt: ARTez Breda University of Applied Sciences Codarts Fontys Hogescholen Haagse Hogeschool Hanzehogeschool Groningen Hogeschool van Amsterdam Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Hogeschool der Kunsten Utrecht Hogeschool Rotterdam Hogeschool Utrecht Saxion Van Hall Larenstein Zuyd Hogeschool

Lees meer

Op Publinova zijn verschillende pagina’s te vinden met diverse informatie: Producten: Deze pagina’s tonen de resultaten van onderzoek die kunnen worden ingezien en/of gedownload. Hier vind je informatie over de producten die voortkomen uit het onderzoek. Projecten: Op deze pagina’s worden projecten weergegeven die zich in de voorbereidingsfase bevinden, lopende projecten en afgesloten projecten. Elk project kan een eigen pagina hebben met relevante informatie. Personen: Op de profielpagina’s vind je informatie over en van onderzoekers, zoals lectoren, docent-onderzoekers, enzovoort. Hier worden hun expertises en achtergrondinformatie gedeeld. Partijen: Hogescholen, samenwerkingspartners, samenwerkingsverbanden, enzovoort, die dat wensen, kunnen zich profileren op een aparte...

Lees meer

De meeste informatie op Publinova wordt aangeleverd via bronsystemen van hogescholen die zijn aangesloten bij Publinova. De specifieke bronsystemen kunnen verschillen per hogeschool. Het kan bijvoorbeeld gaan om repositories van instellingen zoals SURFsharekit, een CRIS (Current Research Information System) zoals PURE, of bijvoorbeeld een hogeschoolwebsite. Er wordt naar gestreefd om informatie zoveel mogelijk volgens standaarden uit te wisselen. Naast de informatie die wordt verkregen via de bronsystemen, bestaat er ook de mogelijkheid voor gebruikers om zelf informatie toe te voegen. Het is echter belangrijk om de kwaliteit van de informatie te waarborgen, dus er kunnen beperkingen van toepassing zijn. Bijvoorbeeld,...

Lees meer

Bij elk product op Publinova wordt aangegeven welke gebruikerslicentie van toepassing is. Deze licentie geeft aan wat je wel en niet mag doen met het product. Op Publinova maken we gebruik van Creative Commons-licenties (voor meer informatie zie www.creativecommons.org). Deze licenties bieden verschillende mogelijkheden en beperkingen, afhankelijk van de specifieke licentie die aan het product is toegewezen. Het is raadzaam om de licentievoorwaarden te raadplegen om te begrijpen wat de gebruiksrechten en -beperkingen zijn voor elk product op Publinova.

Lees meer