The objective of this study was to generate groups of agri-food producers with high affinity in relation to their sustainable waste management practices. The aim of conforming these groups is the development of synergies, knowledge management, and policy- and decision-making by diverse stakeholders. A survey was conducted among the most experienced farmers in the region of Nuevo Urecho, Michoacán, Mexico, and a total of eight variables relating to sustainable waste management practices, agricultural food loss, and the waste generated at each stage of the production process were examined. The retrieved data were treated using the maximum inverse correspondence algorithm and the Galois Lattice was applied to generate clusters of highly affine producers. The results indicate 163 possible elements that generate the power set, and 31 maximum inverse correspondences were obtained. At this point, it is possible to determine the maximum number of relationships, called affinities. In general, all 15 considered farmers shared the measure of revaluation of food waste and 90% of the farmers shared affinity in measures related to ecological care and the proper management of waste. A practical implication of this study is the conformation of highly affine clusters for both policy and strategic decision-making.
LINK
Dit rapport is een schriftelijke weergave van de uitgesproken lectorale rede van Dr. Ir. C.J.M. Heemskerk bij Hogeschool Inholland. De rede geeft een duidelijk beeld van wat robots zijn, waar wij anno 2016 met de ontwikkelingen van de robot staan en hoe snel deze gaan. Robots worden steeds socialer en slimmer. Vanuit de twee werkvelden van het Lectoraat, zorg en agri-food, wordt nader ingegaan op de vraag of de angst dat robots banen overnemen of de mensen zullen overheersen reëel is.
DOCUMENT
Praktijkgericht onderzoek speelt een belangrijke rol binnen de University of Applied Sciences van onze Hogeschool Inholland. Wij hebben dan ook een ijzersterk verhaal te vertellen en een schat aan relevante onderzoeksresultaten om te laten zien. En dat willen we graag delen met de wereld. Binnen ons praktijkgericht onderzoek werken we aan maatschappelijke vraagstukken. Soms groot en globaal, soms klein en regionaal. Maar altijd om de praktijk verder te helpen. Waarom? Omdat we vinden dat het onze maatschappelijke taak is. Het draagt bij aan de professionele ontwikkeling van onze studenten en aan innovatie en ontwikkeling van het werkveld . De onderzoeksgroep, Research & Innovation Centre, van het domein Agri, Food & Life Sciences wordt gevormd door lectoren, docent-onderzoekers en natuurlijk studenten. Samen met partners uit het werkveld dragen wij bij aan de Sustainable Development Goals en de Greendeal Farm to Fork (EU). Ons onderzoek en de kennisvalorisatie draagt bij aan innovatieve en duurzame ontwikkelingen, denk aan circulaire land- en tuinbouw, dieren in de stad, natuur, leefomgeving, voedsel en voeding, bodem, klimaatadaptatie en biodiversiteit.
DOCUMENT
De afgelopen 10 jaar heeft Prof.Dr. Olaf van Kooten als lector Duurzame verbindingen in de Greenport bij Hogeschool Inholland, Research & Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences, meegewerkt aan bijzondere ontwikkelingen in de tuinbouwsector. De ontwikkelingen in het huidige onderzoek zijn bepalend voor de tuinbouw in de komende decennia. Een systemische visie is noodzakelijk voor het creëren van een duurzame toekomst, waarin de tuinbouw haar belangrijke functie kan vervullen in evenwicht met de natuur en de samenleving.
DOCUMENT
Food is een belangrijk thema voor Nederland en de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Zowel op economisch, sociaal als logistiek niveau heeft Food een grote impact op onze samenleving. En door het toenemend aantal monden in Nederland, die steeds meer en gevarieerd eten, wordt deze impact groter en groter. Dit geldt zeker voor Amsterdam, met haar meer dan 5.000 horecazaken en 4.000 horecadistributeurs in de regio. In dit rapport wordt vanuit een analyse van de Nederlandse Agri & Food Sector, oplossingsrichtingen voor een slimmere en schonere horecadistributie voor Amsterdam en de Metropool Regio Amsterdam ontwikkeld. De horecadistributie in Amsterdam is letterlijk aan het vastlopen door de stijgende vraag naar goederen en de afnemende bereikbaarheid in de stad. Om dit structurele probleem op te lossen zullen zowel de gemeente, de horecadistributeurs en de horecondernemers moeten gaan samenwerken. De gemeente heeft hierbij ook de taak een nieuw level playing field te creëren om deze samenwerking zowel af te dwingen als te faciliteren.
MULTIFILE
De missie van het lectoraat Fotonica is om een bijdrage te leveren aan een gezonde wereld en een duurzame economie door het toepasbaar maken van fotonicatechnologie in de praktijk. Ook draagt het lectoraat bij aan het opleiden van professionals op het gebied van fotonica, wat een voorwaarde is om de ambities van deze groeisector waar te kunnen maken. Het fotonica-onderzoek richt zich op de toepassingsgebieden Hightech Industrie, Agri & Food, Energie & Klimaat, Gezondheid en Mobiliteit. Digitale technologie speelt in de ontwikkeling van deze gebieden een grote rol, waarbij fotonica op grote schaal wordt ingezet voor het verkrijgen van digitale data. Sleutelwoorden voor het onderzoek zijn spectroscopie, metrologie en afbeelding. Het toepassen van optische sensoren, zoals spectrometers of glasvezel-gebaseerde sensoren, speelt hierbij een centrale rol. De lijfspreuk van de natuurkundige Heike Kamerlingh Onnes ‘door meten tot weten’, aangevuld met ‘door weten tot handelen’, is dan ook een leidraad voor het lectoraat.
DOCUMENT
Food and the city has never been a more urgent theme than today, and The European Union’s priority to commit to innovation in this field will certainly enhance its economic and external strength and improve its competitive position in the world of food and life sciences. Europea Netherlands held a seminar on this topic in May 2016, during the Dutch EU presidency.To be part of this international endeavour, the Netherlands need to strengthen the digital market, support innovation in the internal market, boost domestic policy reforms, and embed their knowledge and skills in a European society that challenges itself and continues to innovate. The Netherlands is a global player in the agro, food and horticultural sector and a major player in the export market of agricultural products. This sector is one of its main economic pillars. New knowledge is being developed as we speak, which is also an export product in high demand, providing sizeable employment. This is only possible because the sector is innovative and remains up-to-date. The peri-urban areas in the Netherlands (both urban and rural areas) are characterized by high population density. This necessitates thinking about manufacturing, food, logistics and water management(circular economy). Land-based education and life sciences in the Netherlands may appear to be specific, yet it is broad too: the primary sectors are included, as well as the manufacturing businesses and services associated with it. Participants learn to work in an innovative sector in a society in transition, bringing together multiple disciplines (cross-overs) and stakeholders. This education is practical and has a strong connection to the industry. During the Europea seminar five professorships, installed by the ministry of Economic Affairs, focused on transitions in the agro and food sector. The five professorships are posted at the Dutch Agricultural Universities of applied sciences, including teacher education for sustainable connected learning and development for professional education and business communities.
DOCUMENT