In dit project willen we het brede publiek informeren over en betrekken bij biomedisch onderzoek: in het bijzonder de (on)mogelijkheden van het gebruik van menselijk restweefsel.
In dit project willen we het brede publiek informeren over én betrekken bij biomedisch onderzoek: in het bijzonder de (on)mogelijkheden van het gebruik van menselijk restweefsel. Dit is weefsel dat overblijft na operaties en anders wordt weggegooid. In het wetenschappelijk onderzoek wordt steeds meer gebruik gemaakt van menselijk restweefsel i.p.v. dierproeven.
DoelWe willen mensen bewust maken van de waarde van dit restweefsel en laten weten dat zij zelf een bijdrage kunnen leveren door restweefsel te doneren.
ResultatenWe willen zowel mensen op straat bereiken als ook patiënten en ze uitnodigen om met wetenschappers en artsen in gesprek te gaan. Onze communicatietools krijgen een plek in museum Corpus (Leiden).
Looptijd
01 april 2021 - 31 oktober 2022
We maken gebruik van eigentijdse digitale communicatiemiddelen die aansluiten bij de doelgroepen, zoals interactieve billboards, augmented reality (AR) en science streams. We starten bij de basis: mensen bewust maken van hun eigen lichaam en het weefsel waaruit ze bestaan.