Het Nationaal Groeifonds (NGF) programma is gericht op de transitie van de bouwindustrie naar een circulaire. De HU onderzoekt binnen dit programma hoe processen en informatie-uitwisseling ingericht kunnen worden om de bouwindustrie circulaire te krijgen. Daarnaast werken we aan het biobased en circulair maken van industriële renovatie van hoogbouw
Het lectoraat Procesinnovatie & Informatiesystemen (PI&IS) is betrokken bij twee werkpakketten van het programma, die gericht zijn op:
Het Lectoraat Nieuwe Energie in de Stad (NEIdS) is betrokken bij de volgende projecten:
Bij dit impactproject ligt de focus op het uitvoeren van renovaties bij hoogbouw. Hierbij worden innovaties op het gebied van isolatie- en installatietechniek, met een focus op het circulaire en biobased, toegepast. Tevens wordt een innovatie op de digitale kant toegepast om vooraf de hoogbouw te herkennen met een computer vision model.
Het creëren van een community waarin de mogelijkheid is om nieuwe kennis en vaardigheden te leren
PI&IS
NEidS
PI&IS
Samen met de beroepspraktijk ontwikkelen we de processen die leiden tot een circulaire waardeketen. Daarbij kijken we ook naar de behoeften en eisen die worden gesteld aan het uitwisselen van informatie om de circulaire waardeketen te ondersteunen.
Met het ARV-impact consortium zal ingezet worden op de opschaling van de circulaire innovaties. Hierbij ondersteunt de HU door onder andere het dakenmodel te creëren, om zo sneller dakmodules en gevelisolatie te kunnen engineren. Tevens wordt er onderzoek gedaan naar de toepasbaarheid van divers biobased isolatiemateriaal in voorgefabriceerde isolatieplaten. Ook zal er onderzoek plaatsvinden om losmaakbare bevestigingstechnieken te testen, als plug 'n play concept.
In de regio Utrecht wordt gezamenlijk met de ROM toegewerkt naar een ecosysteem rondom het renoveren van hoogbouw. Hierbij liggen de werkzaamheden van het lectoraat bij het opzetten van een leeromgeving, genaamd U-experience. Hiervoor zullen bestaande studentprojecten opgeschaald worden en worden bijeenkomsten georganiseerd voor het delen van kennis.
This project has no products
Ongoing
Not known