Hoe gebruik je Publinova? Lees het hier.
Van de redactie

Hoe gebruik je Publinova? Lees het hier.

Overzicht

Publicatiedatum

Samenvatting

Publinova is er voor jou.

In dit artikel helpen we je verder om Publinova te gebruiken. Maak een account aan en begin met verkennen.

Is jouw instelling of lectoraat aangesloten bij Publinova, dan worden onderzoeken die in de bronsystemen staan er automatisch naar overgezet. Dat kost je als onderzoeker geen extra tijd of werk. De instelling is verantwoordelijk voor (en leidend in) de plaatsing van content, en borgt ook de kwaliteit van onderzoeken. Staat jouw onderzoek niet in het bronsysteem van de instelling? Dan kun je onderzoeken en projecten ook handmatig toevoegen.

Zorg voor betere aansluiting

Onderzoek waaraan je maanden of jaren hebt gewerkt, of dat nog loopt, wil je wellicht op enig moment onder de aandacht brengen. Om bijvoorbeeld voortgang te laten zien, aandacht te krijgen voor zaken die wellicht niet liepen zoals gehoopt of om bijvoorbeeld hulp of aansluiting te krijgen met andere sectoren of lectoraten op bepaalde gebieden. Praktijkonderzoek maakt impact, maar moet daarvoor wel de juiste mensen bereiken. Waar je nu vastloopt op het vinden van een geschikte plek om jouw onderzoek te laten zien, geeft Publinova het antwoord. Zo komt het onderzoek terecht bij gelijkgestemden en geïnteresseerden die het wellicht oppakken. Extra handig: ben je ingelogd op Publinova, dan kun je onderzoeken opslaan en volgen. Zo krijg je updates als er iets nieuws gebeurt bij lopende onderzoeken.

Netwerken met je Publinova profiel

Wanneer je als onderzoeker bent aangesloten bij een instelling, krijg je automatisch een eigen account op Publinova. Log dan in met je hogeschoolaccount. Geldt dit niet voor jou? Dan kun je zelf een account aanmaken met een EduID. Als je via je hogeschoolaccount inlogt, kan je in je profiel aangeven welke onderzoeken van jou zijn. Ook kun je andere profielen die automatisch zijn gemaakt vanuit andere instellingen ‘claimen’. Zo komen al jouw onderzoeken automatisch onder het profiel. Vergeet niet een beschrijving te maken en deel bijvoorbeeld je e-mailadres en telefoonnummer. Daarmee creëer je een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken en je vindbaarheid te vergroten via Publinova. Anderen die geïnteresseerd zijn in thematiek waarmee jij je bezighoudt, of die een onderzoek willen starten dat voortborduurt op dat van jou, kunnen zo makkelijk contact met je opnemen. Zo wordt Publinova het netwerk voor praktijkgericht onderzoek.

Zoek en gij zult vinden

Je kent het vast: je bent op zoek naar een onderzoek, researcher of lector, maar hebt na uren het wereldwijde web afstruinen de schatkist nog niet gevonden. Zoek je op Publinova, dan heb je in no time gevonden wat je zocht. Of dat nou om specifieke thema’s, onderzoeken of personen gaat. Ben je vergeten hoe die ene onderzoeker heet, maar weet je nog wel dat het onderzoek over duurzame woningen ging? Tik het in de zoekbalk, dan verschijnt de bijbehorende onderzoeker vanzelf. Wil je meer weten over een thema? Begin je zoektocht bij één artikel en blijf eindeloos door de suggesties klikken tot je verzadigd bent met informatie.


Meedoen als instelling?

Wil je als instelling óók onderdeel worden van Publinova, fantastisch! Publinova maakt graag ook jullie praktijkgericht onderzoek nog zichtbaarber, maar daarbij zijn we afhankelijk van de informatie en systemen van instellingen. We hebben dan ook gelijk wat vragen, maar ook voorwaarden. We adviseren en helpen jullie daar natuurlijk graag bij. Het is een wisselwerking en een samenwerking. Zo is het aan de instelling en de lectoraten om te bepalen wat ze nodig hebben om aan de vragen en eisen te voldoen. We hebben gemerkt dat Publinova als een katalysator werkt om de onderzoeksinformatie die nodig is voor Publinova geregistreerd en uitwissebaar te krijgen bij de hogescholen. Dat is best een uitdaging! Maar Open Science is een samenwerking en de zichtbaarheid van al het mooie onderzoek aan de hogescholen kan kan alleen vergroten als de informatie op orde is. Als dat het geval is kunnen we echt impact maken voor het praktijkgericht onderzoek.


Reacties voor dit item zijn uitgeschakeld
© 2024 SURF