Project

Praktijkgericht ICT Onderzoek

Overzicht

Projectstatus
Afgerond
Start datum
Eind datum
Regio

Doel

Met het ICT-lectorenplatform Praktijkgericht ICT-onderzoek (PRIO) hebben we als landelijk lectorencollectief samengewerkt aan de ambities om:
1. te komen tot een goedlopende platformorganisatie;
2. relaties te leggen en te bestendigen met collega kennisinstellingen, buiten het HBO;
3. als lectorenplatform goed zichtbaar te zijn.
ad 1) Met PRIO hebben we een lectorencollectief weten te mobiliseren rond de thema's: a) Learning & Education, b) Responsible Application of Data & AI, c) Digital Cities & Communities, d) Health & Wellbeing en e) Cybersecurity. Voor deze thema's zijn inhoudelijke bijeenkomsten geweest, waarin gesproken is over de maatschappelijke opgaven binnen dat thema en is toekomstig ICT-onderzoek besproken; daarbij zijn samenwerkingen tussen lectoren en hogescholen ontstaan en projectaanvragen voorbereid en geschreven. Voor b) geeft PRIO input aan het strategieteam van de NL-AIC. Verder is er verbinding met MedTech en het lectorenplatform PIT (d) en dcypher (e).
ad 2) Met de universiteiten wordt samengewerkt via o.a. ICT.OPEN: ook bijdragen van hogescholen zijn nu meer dan welkom op de ICT.OPEN-conferentie en is PRIO vertegenwoordigd in de stuurgroep van ICT.OPEN. PRIO is verder lid van de NL AIC en heeft o.a. zitting in het strategieteam. IPN is vertegenwoordigd in de PRIO-adviesraad. Een PRIO-vertegenwoordiger neemt deel aan het directeurenoverleg van het HBO-i.
ad 3) PRIO is zichtbaar in onderzoeksvoorbereiding (bijv. de NL AIC overleggen), in verbinding met onderwijs (HBO-i), bij overige partijen in de kennisketen, en via een website (www.platformprio.nl) en LinkedIn.


Beschrijving

Dit project betreft de aanvraag voor financiering van het platform Praktijkgericht ICT Onderzoek. Dit platform wil komen tot de verbinding van de kennispartners op het gebied van praktijkgericht ICT onderzoek. Dit leidt tot betere samenwerking tussen lectoren en onderwijs, bedrijven (en met name MKB, cira 80% van het beroepenveld) en tussen lectoren en universiteiten. Het platform zorgt voor operationalisering van de in 2018 gepresenteerde agenda voor Praktijkgericht ICT Onderzoek, gezamenlijke projectontwikkeling, het opzetten van een projectorganisatie, bijeenkomsten van thematische werkgroepen en algemene platformbijeenkomsten. Het voorstel schetst de beooge doelen en resultaten, het open karakter van het platform, de organisatie en de planning van het project.


© 2024 SURF