Artrose van de heup en knie is één van de meest voorkomende en snel groeiende chronische aandoeningen. Het belangrijk dat mensen met artrose, op het juiste moment, het juiste persoonlijke advies over zelfzorg en de mogelijkheden op gebied van professionele zorg krijgen. Daarom ontwikkelen we vanuit het onderzoeksproject SMART stapsgewijs, met input van eindgebruikers, experts en literatuur, een slimme (AI-ondersteunde) zelfmanagement-app.
Binnen het SMART project streven we ernaar mensen in hun kracht te zetten en het zelfmanagement, het fysieke functioneren en de participatie tijdens hun gehele artrosereis te verbeteren volgens de huidige artroserichtlijnen, inclusief de ‘stepped-care’ strategie.
Om dit doel te bereiken wordt expertise op gebied van gezondheidszorg, gedragsverandering, technologie en artificiële intelligentie gecombineerd om samen met mensen met artrose en stakeholders een AI-ondersteunde aanpak te ontwikkelen die in een bestaande gezondheidsapp wordt gebouwd.
Het project bestaat uit verschillende werkpakketten. Op het project zijn vier promovendi actief. De Hogeschool Utrecht is, als penvoerder, verantwoordelijk voor de projectleiding, het werkpakket over artrose en over implementatie. Anders betrokken onderzoekspartners zijn Maastricht University (gedragsverandering), Open Universiteit (kwetsbare groepen), Vrije Universiteit Amsterdam (artificial intelligence), Universitair Medisch Centrum Utrecht (zorg rondom artrose) en Fontys (empowerment en technologie).
SMART wordt medegefinancierd door het KIC-programma Zorg in Eigen Leefomgeving van NWO (KICH1.GZ03.21.005), ReumaNederland en Hogeschool Utrecht (promotievoucher). Cofinanciering is afkomstig vanuit de overige consortiumleden.
Er zijn geen producten gekoppeld
Lopend
Niet bekend