IN DEN HAAG IS VIA DE CITY DEAL KENNIS MAKEN (CDKM) INGEZET OP NETWERKVORMING VOOR PROFESSIONALS DIE WERKEN IN ONDERWIJS, ONDERZOEK EN DE STAD. HIER IS AAN GEWERKT DOOR 1. STADSBREDE KENNISUITWISSELING OP INHOUDELIJKE THEMA’S (VIA TALKSHOW DEN HAAG DRAAIT DOOR) EN DOOR 2. HET ONTWIKKELEN VAN EEN ONLINE PLATFORM (WWW.KENNISMAKENDENHAAG.NL). DAARNAAST STIMULEERT EN FACILITEERT DE CDKM DE STAKEHOLDERS OM SAMEN DINGEN TE DOEN. VOORBEELDEN DAARVAN ZIJN DE CORONA CHALLENGE OVER DE SOCIALE EN FYSIEK OPGAVEN IN HET CENTRAL INNOVATION DISTRICT (CID) EN DE FUNCTIE VAN KENNISMAKELAAR DIE HANDS-ON PARTIJEN AAN ELKAAR VERBINDT. DE SAMENWERKING HEEFT GERESULTEERD IN STADS BREDE KENNISUITWISSELING TUSSEN ONDERWIJS, ONDERZOEK EN DE STAD, MEER OVERZICHT VAN PROJECTEN, NIEUWE VERBINDINGEN TUSSEN HOGER ONDERWIJS INSTELLINGEN IN DEN HAAG, HET GEZAMENLIJK SUCCESVOL AANVRAGEN VAN SUBSIDIES EN 12 MAANDEN VERLENGING VAN DE WERKZAAMHEDEN VAN DE KENNISMAKELAAR. HET KOMENDE JAAR WORDT VERDERE STRUCTURELE SAMENWERKING TUSSEN DE PARTIJEN VERKEND EN WORDEN BASISACTIVITEITEN VAN KENNIS MAKEN DEN HAAG VOORTGEZET.
De gemeente Den Haag vormt samen met de Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland en de Universiteit Leiden de coalitie van de City Deal Kennis Maken Den Haag.
In de eerste fase ligt veel nadruk op het verkennen van de mogelijkheden en ervaringen van stadslabs in wijken. De werkzaamheden richten zich op het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende partners in de Stadslabs, van de aanpak en van het leren in Stadslabs.
Los van de Stadslabs zijn er in Den Haag tal van partijen actief in de relatie tussen stad en kennisontwikkeling (onderzoek/onderwijs). De kennis die hierin door de kennispartners opgehaald wordt is niet altijd even goed zichtbaar of vindbaar voor betrokken bewoners, ambtenaren, studenten en docent-onderzoekers. Ook is de koppeling tussen vraag en aanbod niet altijd optimaal. Daarom zal in de tweede fase de ambitie van een goede samenwerkingsstructuur sterker gericht worden op een communicatieve infrastructuur die een brug vormt tussen onderwijs, onderzoek en de stad. De focus wordt breder dan stadslabs alleen.
In de eerste fase wordt er een kaart gemaakt van initiatieven van stadslabs en aanverwante activiteiten en er zijn er talkshows rondom het werken in stadslabs. Deze vormen de opmaat voor het tot stand brengen van een breder ecosysteem van onderzoek en onderwijs in relatie tot de stad en een platform voor kennisuitwisseling.
Er is een belangrijke rol weggelegd voor studenten in het vormen van de missing link tussen onderzoek en onderwijs en de stad zelf. Andersom kan een goed platform bepalend zijn voor de inrichting van het onderwijs. Er ontstaat een wisselwerking en een wederkerigheid die bijdraagt aan zowel inhoud als organisatie.
Om dit te bereiken wordt naast de Stadslabmakelaar en de Stuurgroep het netwerk rondom de City Deal Den Haag uitgebreid met partners van de partners, zoals afdelingen strategie en onderzoek en de Werkplaats Kennis en Innovatie van de Gemeente Den Haag en het Platform Stad.
Er zijn geen producten gekoppeld
Afgerond
Niet bekend