Project

Voordracht Deltapremie Margie Topp

Overzicht

Projectstatus
Anders
Start datum
Eind datum
Regio

Beschrijving

Duurzaamheid en inclusiviteit staan bij Hogeschool Windesheim centraal in de missie en ambitie.
Door het opleiden van waardenvolle professionals en het verrichten van praktijkgericht onderzoek, wil Windesheim actief bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Eén van de drie ambities die de koers van Windesheim voor de komende jaren bepalen is het onderzoek op onze hogeschool op deze thema’s te richten. Daarin durven we te vernieuwen, het bestaande ter discussie te stellen en zijn we nieuwsgierig hoe het altijd weer beter kan. We delen onze kennis en zijn gericht op samenwerking.
Onze lector Kunststoftechnologie Margie Topp sluit hier perfect op aan, met haar onderzoeksthema’s en met haar werkwijze. Voor een duurzame samenleving is onderzoek naar slimme technologie en materialen van wezenlijk belang. Margie werkt met haar team binnen de Kunststoftechnologie al jaren aan kennisopbouw op het gebied van nieuwe en disruptieve technologieën, hoogwaardig hergebruik van materialen en duurzame productieprocessen. Het gaat hier niet om een lectoraat dat werkt aan plastic verpakkingen, maar om een industrieel lectoraat waar ze werken aan nieuwe ontwerpen voor bruggen en sluizen, aan hergebruik van jachten en autobanden, aan duurzame productiemethodes door middel van simulatietechnieken en dat op industriële schaal gebruik maakt van additive manufacturing. Bijvoorbeeld het hergebruik van windmolens - niet alleen in Nederland maar in de hele wereld wordt toch een energie-transitie in gang gezet? Dan moet er ook een oplossing gevonden worden voor de end-of-life windmolens.

Als lector Kunststoftechnologie zoekt Margie met haar team van ingenieurs naar manieren om te zorgen voor verantwoordelijk gebruik, hergebruik en productie van materialen door slim gebruik te maken van technologie. En die oude windmolens, daar hebben ze inderdaad een oplossing voor.

In onze visie is Margie een zeer ervaren en succesvolle lector die met haar uitgebreide team van deskundige onderzoekers steeds weer nieuwe initiatieven weet te ontwikkelen. Met een grote diversiteit aan praktijkgerichte onderzoeksprojecten, waarin met een veelheid aan stakeholders wordt samengewerkt, levert zij een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen rondom technologie en materialen, zowel voor de praktijk, het onderwijs als het kennisveld. De wijze waarop zij “haar mannetje staat” in deze wereld van techniek, wetenschap en onderwijs zien wij als een lichtend voorbeeld voor het praktijkgerichte onderzoek. Wij zijn ervan overtuigd dat Margie een prachtige waardevolle en eigenzinnige invulling kan geven aan het ambassadeurschap voor het praktijkgerichte onderzoek, waarbij ze als verbinder en inspirator een impuls kan geven aan collega-lectoren en onderzoekers in de hele kennisketen. Bovendien heeft ze nog geweldig inspirerende ambities die een enorme duurzame impact kunnen opleveren, zowel in het onderzoek, de beroepspraktijk als het onderwijs. Daarom willen wij Margie Topp van harte voordragen voor de Deltapremie.



© 2024 SURF