De Rotterdamse haven moet niet meer inzetten op groter en goedkoper, maar op meer en hogere kwaliteit en op innovatie. dat laatste doen andere grote havens ook in Le Havre-Hamburg range en op de wereld (Singapore, China, Dubai). De mainport Rotterdam kan het verschil maken door niet alleen meer kwaliteit te bieden in de haven, maar in de hele logistiek-productieketens achter de haven, en dus ligt de toekomst in de regio (het achterland)
De new world of work -new WOW- heeft zich de afgelopen zomer geopend voor de deelnemers aan het International Facility Management Program (IFMP) 2011. Het programma, waarmee zeven samenwerkende opleidingen uit Duitsland, Finland, Nederland en Oostenrijk mede gestalte geven aan internationalisering, speelt zich grotendeels in de zomervakantie af en wordt daarom ook wel 'Summerschool' genoemd.
In 2021, Citython editions were held for the European cities of Eindhoven (Netherlands), Bilbao and Barcelona (Spain), Hamburg (Germany), and Lublin (Poland). Within this project, BUAS contributed to the organization of CITYTHON Eindhoven in cooperation with CARNET (an initiative by CIT UPC) and City of Eindhoven – an event which gives young talent the opportunity to work with mentors and experts for the development of innovative urban solutions. Participants of CITYTHON Eindhoven worked on three challenges:- Traffic safety in school zones - Travel to the campus- Make the city healthy The event took place between 18 May and 2 June 2021 with various experts, for example from ASML, City of Eindhoven and University of Amsterdam, giving inspirational talks and mentoring students throughout the ideation and solutions development process. The teams presented their solutions during the Dutch Technology Week and the winners were announced by Monique List-de Roos (Alderman Mobility and Transport, City of Eindhoven) on 2 June 2021. The role of BUAS within this project was to assist City of Eindhoven with the development of the challenges to be tackled by the participating teams, and find relevant speakers and mentors who would be supporting the students for the development of their solutions and jury members who would determine the winning teams. The project ended with a round table “Green and Safe Mobility for all: 5 Smart City(thon) Case studies” on November 17 organized as part of Smart City Expo World Congress 2021 in Barcelona. This project is funded by EIT Urban Mobility, an initiative of the European Institute of Innovation and Technology (EIT), a body of the European Union. EIT Urban Mobility acts to accelerate positive change on mobility to make urban spaces more livable. Learn more: eiturbanmobility.eu.Collaborating partnersCARNET (Lead organisation); Barcelona Institute of Technology for Habitat; Barcelona City Council; Bilbao City Hall; City of Hamburg; City of Eindhoven,; City of Lublin; Digital Hub Logistics Hamburg; Technical University of Catalonia, Tecnalia; UPC Technology Center.
Plant(W)aardig Een dieet met meer plantaardige eiwitten is essentieel om ook in de toekomst de wereldbevolking te kunnen voeden binnen de grenzen van onze planeet. Om aan de behoeften van consumenten te voldoen, is er vraag naar plantaardige vleesvervangers die gemakkelijk te gebruiken zijn en dicht bij traditionele vleesproducten staan. Tegelijkertijd is voedselveiligheid een cruciale factor in de ontwikkeling van deze producten. SVO-vakopleiding food (MBO) en Bolscher hebben eerder samengewerkt binnen het TKI Plant4Texture project waarin een plantaardig vlees concept is ontwikkeld. Dit plantaardige vleesconcept wordt verder ontwikkeld binnen het Plant(W)aardig consortium met deze partners en met HAS green academy (HBO) en GeertsBest. De praktijkvraag die centraal staat, is: hoe het plantaardige vleesconcept, ontwikkeld door Bolscher, met minimale bewerkingen, kan worden door ontwikkeld in voedselveilige worst- of hamburgerproducten. Daarnaast wordt onderzocht hoe het plantaardig vleesconcept verder verduurzaamd kan worden door gebruik te maken van lokaal geteelde, minimaal bewerkte ingrediënten van GeertsBest. HAS green academy gaat de voedsel-veiligheid en houdbaarheid van het geoptimaliseerde vleesconcept onderzoeken. Door deze samenwerking tussen verschillende stakeholders wordt niet alleen een antwoord gezocht op de praktijkvraag, maar wordt ook gestreefd naar een duurzame en voedselveilige oplossing die aansluit bij de behoeften van consumenten en bijdraagt aan de transitie naar een meer plantaardig dieet. SVO-vakopleiding is verantwoordelijk voor het projectmanagement.