In een RAAK Mkb project heeft Marklinq samen met twaalf betrokken bedrijven samengewerkt, met als doel: hoe kunnen zij klanten effectiever betrekken bij productinnovaties? Er is een online platform ontwikkeld (www.proofofthepudding.nl) en bijgaand kookboek voor klantonderzoek in de foodsector. Het kookboek bestaat uit gerechten en recepten. De gerechten zijn vragen waar de ondernemer tegenaan kan lopen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Bij ieder gerecht zijn enkele recepten beschikbaar van tools die je kunt toepassen. Het boek is een handig hulpmiddel voor elke ondernemer in de foodsector.
Given that it is essential for hotels to understand how guests experience hospitality, hotel managers need more concrete and tangible insights into this issue to improve their service. Quantitative research on experience of the physical environment and employee contact has shown that the comfort of hotel rooms and an inviting ambience are the factors that most influence guest loyalty. This exploratory paper employs verbal and visual association methods to translate comfortable and inviting into tangible sensory characteristics. Results show association of comfortable with lingering, sitting, resting, natural colours, rounded-off rectangles, and multiple layers. By contrast, inviting is associated with common (meeting) areas such as corridors, white, grey, transparency, and colourful accessories. Visual dataproved suitable for identifying tangible (sensory) characteristics, and delivering concrete recommendations for improving invitingness and comfort.
MULTIFILE
‘Als bewust en onbewust het niet met elkaar eens zijn, naar welk systeem luistert de klant dan?’ Stel: je loopt tegen sluitingstijd in een winkel en je hebt nog maar enkele minuten om je boodschappen te doen. Het personeel is de winkel al aan het opruimen, terwijl jij nog snel langs de schappen snelt en wat boodschappen voor het avondeten in je mandje doet. Welke producten zul je kiezen? Je kunt kiezen uit een enorm assortiment, maar je hebt maar weinig tijd om er over na te denken. Waarschijnlijk kies je voor de producten die je al kent en waar je een goed gevoel over hebt, zonder hier al te veel over na te denken. Zou je wat meer tijd hebben, dan zou je waarschijnlijk wat langer stil staan bij jouw keuze en een meer rationele afweging maken.
LINK