Het lectoraat Management van Cultuurverandering, een onderzoeksgroep van de Hogeschool van Amsterdam, legt zich onder andere toe op theorievorming rond organisatieculturen. Onderdeel daarvan is onderzoek doen naar mindsets. De fundamentele ideeën hierover kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Daarom dit stuk, het is een uitkomst van een denkexperiment. Google investeert in de ontwikkeling van mensachtige robots, humanoids. Echt op mensen gelijkende machines die geschikt zijn functies te vervullen in ons sociale leven. Google heeft besloten meerdere bedrijven voor dit doel op te kopen en een onderzoeksgroep hiervoor op te richten. In deze tekst wordt uiteengezet hoe de mentale structuur van een humanoid eruit kan zien. Mindsets gebruikt in de theorievorming van het lectoraat kunnen misschien dienst doen als mentaal besturingssysteem van humanoid gedrag.
DOCUMENT
In deze rapportage schetsen we praktijkvoorbeelden van activiteiten en samenwerkingsrelaties die binnen de bredeschoolcontext tot stand zijn gekomen. Het is geen uitputtend overzicht van wat goed gaat op de ABC-scholen, maar een selectie, die duidelijk maakt op welke manier de samenwerking tussen partijen uitwerkt op kinderen en hun opgroeien. De gekozen onderzoeksmethoden maakten het mogelijk om de bredeschoolpraktijken van meerdere kanten te belichten. Dit levert een veelzijdig beeld op: enerzijds bracht het traject kennis over de complexiteit van de samenwerking binnen de brede school; anderzijds verkregen we inzicht in de wijze waarop opbrengsten in beeld kunnen worden gebracht. Het doel van deze rapportage is te beschrijven hoe brede scholen vanuit hun visie en binnen gestelde kaders kunnen laten zien wat een goede brede school is.
DOCUMENT
Background: A higher protein intake is suggested to preserve muscle mass during aging and may therefore reduce the risk of sarcopenia.Objectives: We explored whether the amount and type (animal or vegetable) of protein intake were associated with 5-y change in mid-thigh muscle cross-sectional area (CSA) in older adults (n = 1561).Methods: Protein intake was assessed at year 2 by a Block foodfrequency questionnaire in participants (aged 70–79 y) of the Health, Aging, and Body Composition (Health ABC) Study, a prospective cohort study. At year 1 and year 6 mid-thigh muscle CSA in square centimeters was measured by computed tomography. Multiple linearregression analysis was used to examine the association between energy-adjusted protein residuals in grams per day (total, animal, and vegetable protein) and muscle CSA at year 6, adjusted for muscle CSA at year 1 and potential confounders including prevalent health conditions, physical activity, and 5-y change in fat mass.Results: Mean (95% CI) protein intake was 0.90 (0.88, 0.92) g ·kg–1 · d–1 and mean (95% CI) 5-y change in muscle CSA was −9.8 (−10.6, −8.9) cm2. No association was observed between energyadjusted total (β = −0.00; 95% CI: −0.06, 0.06 cm2; P = 0.982), animal (β = −0.00; 95% CI: −0.06, 0.05 cm2; P = 0.923), or plant(β = +0.07; 95% CI: −0.06, 0.21 cm2; P = 0.276) protein intake and muscle CSA at year 6, adjusted for baseline mid-thigh muscle CSA and potential confounders.Conclusions: This study suggests that a higher total, animal, or vegetable protein intake is not associated with 5-y change in midthigh muscle CSA in older adults. This conclusion contradicts some, but not all, previous research. This trial was registered at www.trialregister.nl as NTR6930.
DOCUMENT