The increasing demand for Prunus africana resources is an opportunity for its conservation and commercial use to support livelihoods in Africa. The objective for this study was to investigate major steps to advance production of P. africana for long-term commercial use in Uganda. Specific objectives were to explore potential production schemes, setbacks in production and strategies to advance it. The study was done by review of literature, documents and interviews with experts. Results indicated Agroforestry and large plantations to be useful schemes for production. Identified setbacks are: low trade in P. africana, unknown returns from production, competing land uses, long growth period, limited market assurance and information. The lack of a resource assessment for P. africana in forests contributes to its low trade which undermines related economic benefits for national development and incentives to commercial production. We propose that a national Quantitative resource assessment of P. africana in forests is one of the crucial steps that should be undertaken to carefully organise and advance sustainable trade to provide rational incentives for commercial production. Subsequently, production should be localised in suitable sites and producers be organised into cooperatives. Further research to improve returns from commercial production of P. africana is needed.
MULTIFILE
Re-structuring of a Dutch mono-industrial region; example of TwenteTable of contents of the chapter Introduction Geography and location of Twente Industrialization of Twente and development of the Textile Industry Decline of the Textile Industry Restructuring Twente: arguments for a regional innovation strategy Moving towards a more diversified economy Stronger co-operation between governments, universities, and industries The role of universities and the example of ‘Kennispark Twente’ Further regional and international co-operation Twente today
MULTIFILE
From the article: "This article evaluates the application of blockchain technology to improve organic or fair-trade food traceability from “Farm to Fork” in light of European regulations. This study aims to shed light on the challenges in the organic food chain to overcome, the drivers for blockchain technology, and the challenges in current projects."
DOCUMENT
De horeca-sector en het toerisme worden zwaar getroffen door de huidige crisis. Omzetschade is historisch groot; tegelijkertijd zijn er vanuit de praktijk veel vragen over hoe nieuwe werkwijzen moeten worden ontwikkeld en toegepast. Voor onze sector voorziet onderzoek in het kader van de Impuls-regeling daarom onmiskenbaar in een grote maatschappelijke behoefte. Hotelschool The Hague (HTH) zet strategisch in op het behoud en de versterking van praktijkgericht onderzoek en op het onderzoekend vermogen van haar studenten. Onderzoekend vermogen is, voor toekomstige afstudeerders in een snel veranderende arbeidsmarkt, door de HTH gedefinieerd als cruciale kernvaardigheid. In dit kader zijn recent de onderwijs- en onderzoeksprogramma’s van de HTH hervormd rond de principes van Design Oriented Research. Door de COVID-19 crisis is de continuïteit van het praktijkgericht onderzoek van de HTH, misschien nog wel meer dan bij brede hogescholen onder druk komen te staan. Met het hier voorgestelde Impuls 2020 bestedingsplan wil HTH de onderzoeksfunctie van haar praktische outlets — haar schoolrestaurants en -hotels— verder versterken zodat deze kunnen worden ingericht en gebruikt als ‘test-beds’ of HTH Labs. De schoolrestaurants en -hotels worden hiermee een faciliteit voor experimenteel, praktijkgericht onderzoek waar in commerciële bedrijven vaak geen mogelijkheid voor is. Dit Impuls 2020 voorstel behelst de visievorming voor de HTH Labs en de netwerkvorming met andere kennisinstellingen en met bedrijven als beoogde afnemers van de kennis die in de Labs ontwikkeld zal worden. Het voorstel voorziet tevens in de uitvoering van 3 pilotstudies die de mogelijkheden van de HTH Labs inzichtelijk maken voor het bedrijfsleven. De Impuls financiering zal uiteindelijk resulteren in een operationele onderzoeksfaciliteit in de schoolrestaurants en -hotels van de HTH, en in drie onderzoeksrapporten met bijbehorende disseminatie-activiteiten.