Technologisch implementatie binnen de Nederlandse Horeca sector
Artikel student Hoger Hotel Onderwijs. Beoordeling: 7.
MULTIFILE
product
Afstudeeropdracht Pieter Brittijn 498324
Afstudeeronderzoek naar de digitaliseringsbehoeften van horeca ondernemers in Overijssel. Het onderzoek bevat het op- en uitzetten van een MKB scan en een analyse van de resultaten.
MULTIFILE
product
Generaties in de horeca en hun psychologisch contact
Afstudeeronderzoek naar het psychologisch contract van verschillende generaties werknemers binnen de sectoren 'restaurants 'en 'drankverstrekkende bedrijven 'Artikel studenten Hoger Hotel Onderwijs. Beoordeling: 8.
MULTIFILE
product
Retail, cultuur en de kwaliteit van de binnenstad
Het gesprek over de toekomst van de binnenstedelijke retail en de uitdaging om de binnenstad van de toekomst vorm te geven. Het debat gaat onder meer over de partijen die daarbij van belang zijn en hun belangen en verantwoordelijkheden. Dat kunst en cultuur daarin, naast de retail, een prominente rol toevalt, staat niet ter discussie. Voor zowel cultuur als retail geldt echter dat zij hun rol en maatschappelijke betekenis moeten herijken. De opkomst van digitale communicatie, online media en e-commerce hebben daar aanleiding toe gegeven. De afgelopen jaren heeft de coronapandemie beide sectoren bovendien uitzonderlijk hard geraakt. De vraag luidt dan ook: hoe nu verder?
LINK
product
Human Capital Agenda Twente
Twente is ambitieus en gaat zijn economie stimuleren door innovatie in de hightech sector verder te bevorderen: door te zorgen dat de innovatiekracht van de regio meer toeneemt, door bedrijven en organisaties te stimuleren te investeren in nieuwe processen en producten en door hen beter te faciliteren met een goede kennisinfrastructuur.Want innovatie is noodzakelijk om bedrijven te laten doorgroeien.
MULTIFILE
product
HRM: afkijken bij sociale ondernemingen?
LINK
product
Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de agrarische sector
Product- en diensteninnovatie in internationale arbeidsbemiddeling worden bemoeilijkt door onduidelijkheid en onzekerheid. In dit working paper van het Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid, wordt beschreven wat de huidige stand van zaken is in de agrarische sector. Ook worden relevante cijfers gepresenteerd over de agrarische arbeidsmarkt en komen ontwikkelingen in de bedrijfstak op het gebied van grensoverschrijdend inlenen van arbeid aan de orde. Het paper eindigt met een vooruitblik op de verdere ontwikkeling van (tijdelijke arbeids)migratie in de agrarische sector.
DOCUMENT
product
Ict in de sociale sector, een agenda voor de toekomst
Bij de aanvang van het lectoraat 'sociale infrastructuur en technologie' was onze doelstelling te komen tot een inventarisatie van ict gebruik in de sociale sector. Daarbij ging het ons om praktijken en initiatieven in de sociale sector waarbij men gebruik maakt van moderne technologie ter versterking van de sociale infrastructuur, de leefbaarheid van samenlevingsverbanden, de participatie in de publieke besluitvorming, de hulp- en dienstverlening aan cliknten en deelnemers. Met de sociale sector worden alle institutionele arrangementen bedoeld die het werken aan welzijn als primaire doelstelling hebben.
Het gaat hierbij niet om een zoveelste onderzoek teneinde een volledig, kwantitatief gericht beeld te krijgen. Er werd gestreefd naar een beschrijving van veelbelovende aanpakken, niet alleen binnen de institutionele welzijnszorg, maar ook projecten en activiteiten die op initiatief van burgers buiten de sociale sector-in strikte-zin zijn opgezet.
DOCUMENT
product
Gezonde voeding in de zorg & horeca
In de PPS ‘Implementatie van voedingsinterventies in intramurale zorginstellingen en horeca’ is samen met de partners real life onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om gezonder te eten. Op basis van wetenschappelijke inzichten en vooral de eigen ervaring in de praktijk van alledag hebben we verschillende interventies in 11 casussen in intramurale zorginstellingen, horeca, kinderdagverblijven en scholen ontwikkeld, getest en geëvalueerd.We hebben daarbij gekeken naar effecten op de consumptie van gezonder voedsel en we hebben ook de effecten voor de medewerkers die de interventies uitvoeren onderzocht.