Community, lab, werkplaats, netwerk, systeem, multi-stakeholder leeromgeving, leerwerkplaats, hybride leeromgeving: de termen buitelen over elkaar heen. Het gaat om omgevingen waarbij betrokkenen vanuit verschillende werelden met elkaar samen werken, leren en innoveren over grenzen heen, vaak rondom een maatschappelijke opgave. Bij de HU is gekozen voor de term ‘rijke leeromgevingen’. Vanwege het samen werken, leren en innoveren over grenzen heen, vinden wij ‘grensoverstijgende leeromgevingen’ een passend concept.
Vanuit lectoraat Beroepsonderwijs verrichten we al jaren onderzoek samen met en midden in de praktijk van grensoverstijgende leeromgevingen. Met dit onderzoek maken we impliciete ontwerpkennis expliciet en vangen we handelingskennis om deze breder te delen. Het doel is om de inzichten over grensoverstijgende leeromgevingen die online deelbaar zijn op één plek vindbaar te maken.
Lopende projecten
Grensoverstijgende leeromgevingen zijn vaak ingebed in een bredere context. Om meer zicht te krijgen hierop is door de gezamenlijke kenniscentra van de HU een model ontwikkeld:
De inzichten over grensoverstijgende leeromgevingen zijn door de jaren heen ontwikkeld in verschillende soorten onderzoeksprojecten. De aanpak in deze projecten kan worden gekarakteriseerd als praktijkgericht, participatief en ontwerpgericht. De ontwikkelde inzichten vormen geen recepten of vaste stappenplannen, maar zijn bedoeld om taal te geven aan ontwikkelingen rond grensoverstijgende leeromgevingen, onderlinge dialoog te faciliteren en voor het verder verrijken van deze leeromgevingen.
Er zijn geen producten gekoppeld
Lopend
Niet bekend