Wanneer mensen na ziekteperiode uit medisch oogpunt ‘genezen’ zijn, stopt meestal de ondersteuning vanuit zorg en welzijn. Mogelijk is daar soms nog wel behoefte aan.
Dit onderzoek verkent de mogelijke behoefte aan, en ervaringen met, herstelondersteuning in Utrecht e.o. vanuit het perspectief van ex-patiënten/ -cliënten en sociale/(para-)medische professionals.
Deze verkenning draagt bij aan de ontwikkeling van kennis over en handvatten voor een goed aanbod van zorg en welzijn aan inwoners in de regio en goede samenwerking tussen medewerkers en studenten van de HU (specifiek het HU GEZOND&WEL Centrum), zorg- en welzijnsprofessionals in de regio en inwoners die gebruik maken van het zorg- en welzijnsaanbod. De opbrengsten bieden input voor de doorontwikkeling van het aanbod aan herstelondersteuning in het HU GEZOND&WEL Centrum, de ontwikkeling van een gerichter en meer betekenisvol interprofessioneel (onderwijs)aanbod vanuit de HU, en dragen bij aan de algemene vakkennis over behoeften en belemmeringen in de integrale samenwerking rond herstelondersteuning.
Het onderzoek omvat een literatuurverkenning over herstel en herstelondersteuning, evenals een thematische analyse van meer dan 20 kwalitatieve, semigestructureerde interviews met ex-patiënten, ex-cliënten, en medische en sociale professionals.
Er zijn geen producten gekoppeld
Afgerond
Niet bekend