Project

Impuls 2020 HAS kennisinfrastructuur

Overzicht

Projectstatus
Afgerond
Start datum
Eind datum
Regio

Doel

HAS hogeschool heeft de Impulsmiddelen benut voor:
De aanvraag van een SPRONG “Gezonde leefomgevingen” samen met Avans hogeschool en regionale werkveldpartners.
Een verkenning Datamanagement en een advies Researchdatamanagement aan het CvB;
De opzet en uitbouw van het Programmamanagement van het CoE Groen;
De vorming van 4 Expertiseclusters (Food, Plant, Natuur & leefomgeving, Dier) binnen het CoE Groen. In de realisatie is het tarief het gemiddelde van alle geschreven uren.


Beschrijving

HAS Hogeschool wil de IMPULS-middelen benutten om de regionale samenwerking te versterken en in deze regionale triple helix van meerwaarde te zijn op het kruispunt van Agri en Food met Datascience en Technologie. Dat doen we vanuit de strategie van de HAS, door koppeling van onze lectoraten aan de regionale agenda’s en in samenwerking met complementaire kennispartners. Van oudsher heeft de HAS uitgebreide expertise op dit terrein, denk bijvoorbeeld aan de lectoraten Nieuwe Teeltsystemen, Precision Livestock Farming, Eiwittransitie in Voeding en Future Food Systems. Door het multidisciplinaire karakter van deze onderwerpen zal verbreding en verdieping, met meerwaarde voor het bedrijfsleven en de samenleving, met name plaatsvinden door slimme combinaties met expertises van andere kennisinstellingen. Die slimme combinaties zoeken we zowel binnen het CoE Groen, als daarbuiten door middel van een SPRONG-aanvraag. Met tegelijk een versnelling van de nieuwe manier van werken: ondersteuning van digitalisering van bijeenkomsten, uitwisseling van kennis en veilige vastlegging van data. De Impuls-regeling willen we daarom specifiek inzetten voor twee voor HAS hogeschool onmisbare strategische ontwikkelsporen:

1 Versterking van onze profilering als praktijkgericht onderzoekcentrum voor Hightech en Data in Agrifood met een SPRONG-aanvraag;
2 Versterking (en waar nodig aanpassing) van de infrastructuur nodig voor het goed functioneren van het CoE Groen.

Meer specifiek gaat het daarbij om zowel activiteiten gericht op versterking van externe processen als interne processen, rekening houdend met de beperkingen en eisen vanwege COVID-19:
- Consortiumvorming;
- Netwerkbijeenkomsten;
- Datamanagement;
- Programmamanagement;
- Vorming van expertiseclusters.



© 2024 SURF