Project

City Deal Kennis Maken Nijmegen

Overview

Project status
Afgerond
Start date
End date
Region

Purpose

In de periode 1 januari 2019 tot 31 maart 2020 hebben de Radboud Universiteit, de Hogeschool van
Arnhem en Nijmegen en de gemeente Nijmegen gezamenlijk gewerkt aan de City Deal Kennis maken.
In het najaar van 2019 is ook het MBO aangesloten, het ROC Nijmegen wordt informeel partner van
de City Deal.
In de afgelopen periode hebben we in Nijmegen een aantal mooie projecten neergezet en nieuwe
verbindingen gemaakt. Binnen een aantal projecten hebben we geëxperimenteerd met multilevel
leren en hebben we nieuwe samenwerkingsvormen tussen kennisinstellingen en lokale overheid
uitgeprobeerd. De (proces)ervaring die we hierin hebben opgedaan verspreiden we binnen het
netwerk van de aangesloten partners. Hierin hebben we oog voor duurzame inbedding in het
curriculum en borging van de onderzoeksresultaten in het gemeentelijk beleid en uitvoering


Description

De gemeente Nijmegen, Radboud Universiteit en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben vanuit de City Deal Kennis Maken een Strategische Agenda opgesteld bestaande uit zes thema’s: Integrale wijkaanpak, Gezonde stad, Robotisering/digitalisering, Huisvesting voor internationale studenten en onderzoekers, Talentontwikkeling en Ondernemerschap, en Oudste stad. In de periode 2019-2020 trachten wij het City Deal netwerk uit te breiden met het ROC Nijmegen.
De projectgelden zullen in 2018-2019 met voorrang worden ingezet voor de projecten Integrale Wijkaanpak en Gezonde Stad, omdat deze in de praktijk de beste inzichten kunnen verschaffen over hoe de duurzame relatie tussen kennisinstellingen en gemeente in de toekomst vorm te geven. Het geld zal besteed worden om studenten te faciliteren in hun werk in de wijk, zoals bijvoorbeeld het organiseren van bijeenkomsten voor wijkbewoners, het betrekken van wijkprofessionals, of het inhuren van externe adviseurs. Waar nuttig worden studenten in staat gesteld zich elders te laten informeren over succesvolle interventies. De resultaten die met deze projecten worden geboekt en de lessen die hieruit worden geleerd, vormen de basis een duurzame samenwerking tussen de partners, gericht op een continue inzet van studenten voor projecten binnen de thema’s van de Strategische Agenda in de jaren daarna.
De stuurgroep van de City Deal wordt gevormd door bestuurders/collegeleden van de drie partnerinstellingen. De regie over de projecten komt voor rekening van een ambtelijk programmateam, dat samen met de inhoudelijk trekkers van de thema’s concrete invulling geeft aan de projecten.


© 2024 SURF