Project SMARTcode richt zich op de verdere ontwikkeling van software tools en bijbehorende workflows voor modelgebaseerde ontwikkeling van regelsystemen. SMARTcode volgde hiermee RAAK-Award 2015 winnend project Fast & Curious op. Fast & Curious richtte zich op de prototype fase. SMARTcode borduurt hierop voort door zich te richten op aspecten voor ontwikkeling van serieproducten en de servicing daarvan. Dat resulteerde in verrijkte tools met daarin ondersteuning voor bijvoorbeeld communicatieprotocollen gericht op serieproducten en een service mode van het programma HANtune, dat dient als real-time dashboard op een regelsysteem. Deze tools bieden MKB’ers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier de kracht van modelgebaseerd ontwikkeling te introduceren in de ontwikkeling van hun producten. Tegelijk vormen de tools marktrelevante gereedschappen in het onderwijs. Naast de software tools leverde SMARTcode ook workflows, verwerkt in hands-on workshops en tevens in de vorm van een recommended practice op het gebied van functionele veiligheid; een taai onderwerp voor het MKB en het onderwijs.
Het top-up project beoogt twee doelen:
- Het in een toegankelijke vorm publiceren van de ‘recommended practice’ op het gebied van functionele veiligheid. Dit gebeurt in ‘open-source’ vorm, middels een publieke wiki als onderdeel van de website www.openMBD.com, reeds ontwikkeld in het kader van het Fast & Curious top-up project.
- De ontwikkeling van twee practica voor alle propedeuse studenten autotechniek op basis van de SMARTcode tools en workflows, waarmee de praktische kant van modelgebaseerde ontwikkeling van regelsystemen verder in het automotive curriculum verankerd wordt.