De laatste jaren is er veel veranderd in de bouwwereld, waarbij dit jaar twaalf bouwinnovaties een plaats innemen in de innovatie top 100 lijst van de KVK. Dit is een goede indicator dat er veel verandert en nog veel gaat veranderen in de bouwsector. Soilspect heeft dan ook een manier gevonden waarop de automatisatie van handmatige GPS-metingen mogelijk wordt.
Voor de bouw van constructies welke zonder fundatie van heipalen worden vervaardigd is voorbereidend werk vereist. De grond waar deze constructies op gebouwd worden moet in zekere mate zijn ingeklonken om een dragende functie te kunnen garanderen. Dit proces wordt ook wel grondzetting genoemd. Wanneer grondzetting onvoldoende heeft plaats gevonden kunnen op termijn complicaties als scheuren in het wegdek ontstaan. De metingen welke bij grondzetting worden uitgevoerd worden op dit moment nog handmatig gedaan. Het uitvoeren van deze metingen is intensief en kost veel tijd.
Wij van Soilspect hebben een manier gevonden waarop dit efficiënter kan. Door gebruik te maken van RTK-GPS zijn wij in staat de grondzettingsmetingen te automatiseren. Elke zakbaak zal worden uitgerust met een Soilspect meetstation, waarbij de meetgegevens vervolgens direct online worden verwerkt. De klant is op deze manier altijd in de gelegenheid de gegevens in te zien, waardoor projectvertraging geminimaliseerd wordt op dit vlak. Ook invoerfouten zullen niet meer aan de orde zijn met de meetsystemen van Soilspect.
In dit projectvoorstel zullen bovenstaande aspecten uitgebreid beschreven worden en inzicht verschaffen over de rol van Soilspect binnen de innovatie van de bouwsector. Hierbij zal de nadruk liggen op de kansen welke het HBO take-off fonds voor Soilspect zou kunnen creëren.
Duurzaamheid wordt met de jaren steeds belangrijker. Niet alleen de samenleving, maar ook de overheid en het bedrijfsleven zetten hier steeds meer op in. Dit zal naar verwachting de komende tientallen jaren nog meer worden. Voor SwitchCase is dit een positieve ontwikkeling.
Het doel van het haalbaarheidsonderzoek was het onderzoeken of het huren van reisbagage een duurzaam alternatief kan worden voor het kopen van reisbagage en of de consument openstaat voor deze innovatie met de businesscase die wij in gedachten hebben. Er is door ons een duidelijk probleem geconstateerd, een gat in de markt waar nog niet in werd voorzien, en daar hebben wij een duurzame oplossing voor gevonden. Ook de consument stemt daar onverdeeld mee in. Wat duidelijk is, is dat we niet het wiel opnieuw hebben uitgevonden. Het is een slimme toepassing op de circulaire deeleconomie.
SwitchCase heeft met de haalbaarheidsstudie onderzocht aan welke wensen en behoeften van de klant voldaan moest worden met het huren van reisbagage om op grotere, commercieel haalbare schaal actief te gaan zijn. De eerste kinderziektes zijn tijdens de onderzoeksperiode duidelijk geworden en in zoverre opgelost. De operationele aspecten van het concept zullen moeten worden verbeterd om het op grote schaal commercieel aantrekkelijk te maken c.q. haalbaar. Opvallend is dat het overgrote deel van de huurders bij ons huurt vanwege het gemak en het gebrek aan ruimte. Alle leeftijdsgroepen hebben hiermee te maken. Koffers van het grote formaat zijn bij ons dan ook het meest populair en commercieel het meest aantrekkelijk om in te zetten en om op grote schaal aan de wensen van de klant te voldoen.
This project has no products
Finished
Not known
TOFF.HBO08.032