Conclusie technische realiseerbaarheid
Op basis van onderzoek en uitwerking van het prototype kan worden geconcludeerd dat de realiseerbaarheid van het product uitvoerbaar is. Reden hiervoor is dat het concept van het product duidelijk is. Daarentegen is het van belang dat de cloud-infrastructuur zo wordt ingericht dat het schaalbaar is. Dit zorgt ervoor dat nieuwe eilanden toegevoegd kunnen worden aan de applicatie. Ook moet de applicatie modulair worden ingericht en werken met verschillende niveaus. Dit maakt het mogelijk dat de applicatie inspeelt op de situatie van de gebruiker. Bijvoorbeeld de gebruiker heeft kinderen, is in verwachting en heeft een partner. Dan kan de applicatie de modules weergeven met het life-event, “ik krijg een kind”, maar zal het de module “scheiden” niet weergeven. Door het modulair op te bouwen kan de
applicatie inspelen op de situatie van de gebruiker. Daarnaast is het van belang dat het niveau van de gebruiker van tevoren deels wordt getoetst, bijvoorbeeld door verschillende vragen te stellen en rekenvragen. Dit zorgt ervoor dat er maatwerk geleverd kan worden, waardoor de gebruiker wordt uitgedaagd en de kans op terugkomen wordt vergroot. De game zal worden ontwikkeld in Unity. Om de stabiliteit te garanderen is het van belang dat het product apart wordt ontwikkeld voor Android en iOS. De strategie is om de eerste versie van de applicatie zo in te richten dat er zo min mogelijk connecties hoeft worden gemaakt met andere systemen/API’s. Dit zorgt ervoor dat de eerste versie van de app binnen 6 maanden naar productie kan. Vervolgens kan connectie worden gemaakt met API’s, zoals payment service directive 2 (PSD2), common ground platform (VNG)1 en eventueel kan een beloningsysteem via Web3 worden ontwikkeld. Het ontwikkelen van deze connecties zijn duur en kosten tijd. Ook is voor PSD2 een vergunning nodig dat vaak meer dan drie maanden duurt. De gehele applicatie met ook PSD2 koppeling, connectie met het common ground platform en beloningssysteem, zal bij elkaar +/- 1,5 jaar in duren.
Conclusie commerciële haalbaarheid
Het product is commercieel haalbaar. Reden hiervoor is dat er op verschillende manieren inkomsten gegeneerd kunnen worden. Door het modulair inrichten en in te spelen op life-events kunnen er modules verkocht worden. Dit zorgt voor inkomsten en nieuwe content in de app. Ook kunnen bijvoorbeeld gemeentes specifieke modules toevoegen die voor hen van belang zijn. Voor overheidsorganisaties is dit interessant, aangezien elke organisatie een stukje kan bijdragen aan het geheel. Daarnaast kan het product ook worden verkocht aan onderwijsinstellingen, waarbij leerlingen/ studenten nieuwe vaardigheden en kennis aanleren, waaronder rekenvaardigheden, financiële kennis, kritische digitale vaardigheden en digitaal bewustzijn. Tijdens het project is door vele stakeholders aangegeven dat dit bij MBO studenten een extra positieve impact creëert, aangezien deze studenten vaak eerder het werkveld ingaan en een onderneming starten, vaak als zzp’er. Hiervoor is het aanleren van deze vaardigheden extra van belang. Ook is de app interessant voor het bedrijfsleven. Tijdens de workshop met stakeholders werd aangegeven dat er een wet in de maak is waarbij werkgevers medeverantwoordelijk worden voor het tegengaan van schulden bij medewerkers. De app kan hierbij aan bijdragen leveren doordat het aanleren van vaardigheden, inspelen op life-events en de dialoog stimuleert. Ook zorgverzekeraars hebben interesse, aangezien de kosten van financiële stress zorgt voor mentale en fysieke klachten.
Het aantal personen dat onder bewind staat is tussen 2009 en 2018 ruim verdubbeld van 97.000 naar 242.000 personen. Het probleem is dat bewindvoerders per cliënt 17 uren per jaar hebben, wat vaak net voldoende is om de financiële zaken te regelen. De sociale cohesie en het aanleren van financiële competenties schiet hierdoor te kort, waardoor dit grote gevolgen heeft voor de relatie onderling. Bewindvoerders en financiële hulpverleners zijn opzoek naar nieuwe manieren om personen onder bewind/financiële problemen in beweging te krijgen, te motiveren en het gedrag positief te beïnvloeden. Dit tot doel dat ze de drie kerncompetenties voor financieel zelfredzaamheid die door het Nibud zijn vastgelegd stap voor stap aanleren en in de praktijk kunnen toepassen. In de afgelopen 2,5 jaar hebben de projectpartners verschillende onderzoeken uitgevoerd. Tijdens de Take-off hbo is de doelstelling om de resultaten en onderzoeken met bewindvoerders en personen onder bewind, uit te werken tot de prototype Talking Money dat kan worden getest met bewindvoerders en overige belanghebbende.
This project has no products
Finished
Not known