De Publinova community: inspiratie, uitwisseling & verbinding
Article

De Publinova community: inspiratie, uitwisseling & verbinding

Overview

Publication date

Summary

Publinova maakt graag kennis met jou!

En ook met jouw onderzoek en onderzoeksgroep. Als je hier komt voor inspiratie of met een andere reden helpen we je ook graag met het zoeken naar relevante informatie. En heb je een persoonlijke vraag aan ons, wil jij bijvoorbeeld samenwerken met Publinova? Dan ben je meer dan welkom! Grote kans dat je met Ragini Fit te maken krijgt. Zij is onze communitymanager een weet precies wat we voor jou kunnen betekenen.

Publinova is niet alleen het nieuwe platform voor praktijkgericht onderzoek, maar we hopen dat er ook een levendige community rondom heen ontstaat. Hier komen onderzoekers, studenten en professionals samen om te verkennen, te leren en te verbinden. Hoewel dit samenkomen waardevol is, geeft de data achter het platform ook een rijkdom aan informatie. Het is nuttig voor onderzoekers, studenten, journalisten en professionals die op zoek zijn naar innovatie, inspiratie en verbinding.

Hi Ragini, wat is Publinova precies?

“Publinova is een online plek waar iedereen de wereld wil verbeteren op basis van praktijkgericht onderzoek terecht kan. Je komt allemaal nieuwe onderzoeken en producten tegen waar je meteen in kunt duiken. Je ziet ook wie er aan het onderzoek verbonden is. Zo kun je contact leggen met de juiste personen. Kortom: Publinova is hèt nieuwe platform voor praktijkgericht onderzoek.”

Dus iedereen naar Publinova?

“Met Publinova richten we een infrastructuur rond praktijkgericht in. Er was nog niet één plek waar al het onderzoek samenkomt. Welke onderzoek loopt er nu, welke partijen doen mee, welke consortia zijn betrokken, met wie kan ik samenwerken? Op Publinova vind je een mooi overzicht van alles wat er aan onderzoek gedaan wordt bij de hogescholen van Nederland. We hopen dat er veel nieuwe, toevallige, inspirerende en duurzame verbindingen ontstaan!”

Wat kan Publinova dan voor mij doen?

“Naast dat je als onderzoeker een mooi overzicht krijgt, kun je je ook laten inspireren. Als student bijvoorbeeld. En als journalist zie jij precies wie de experts zijn over een bepaald onderwerp. Handig voor een artikel of een programma waar je met praktijkgericht onderzoek verdieping in aan wilt brengen.”

Gaaf! En wat kunnen we in de toekomst verwachten?

“Mijn droom is dat Publinova opent met een soort ChatGPT-scherm waar je je vraag aan kunt stellen. 'Wie doen er op dit moment onderzoek naar duurzame bouwmaterialen? Geef me een evidence-based stappenplan voor een sportprogramma voor jongeren met bronvermelding.’ Als dat lukt hebben we écht goud in handen. Maar eerst gaan we zorgen dat Publinova gaat leven. Bij onderzoekers, beleidsmakers, (toekomstige) professionals, verhalenvertellers en wereldverbeteraars!


Bouw je mee?

Meld jou en je onderzoeksgroep dan direct aan! Onder het kopje 'Aan de slag' kun je terugvinden hoe je dat doet. Het Publinova platform is in opbouw en nog lang niet wat we voor ogen hebben, maar juist door gewoon te beginnen denken we dat we snel stappen kunnen zetten en kunnen leren hoe we praktijkgericht onderzoek elke dag weer het platform kunnen bieden dat het verdient.


Op de foto de leden van het projectteam en van de dienstverlening van Publinova, v.l.n.r.: Marcel Lagerwerf, John Doove, Ragini Fit, Sophie Haaijer, Sanne Tonkens, Eva Woertman, Peter Dubbeld


Comments for this item are disabled
© 2024 SURF