Project

Ontwerp van een herkauwer verteringsmodel

Overview

Project status
Afgerond
Start date
End date
Region

Description

De samenstelling van voedingsmiddelen uit de melkveehouderij wordt mede bepaald door de samenstelling van het voer van de koeien. Die voer samenstelling verandert regelmatig om de kwaliteit van eindproducten te verbeteren, om kostprijs technische redenen, ter ondersteuning van de gezondheid van de koe, of vanwege duurzaamheid. Het testen van deze veranderingen in in-vivo voederproeven is duur en tijdrovend. Om die reden is de ontwikkeling van een in vitro herkauwer verteringsmodel zeer gewenst. De beschikbaarheid van een dergelijk model ondersteunt ook de gedachte om dierproeven te minimaliseren. Hogeschool Van Hall Larenstein wil graag de ontwikkeling en exploitatie van zo’n in vitro herkauwer verteringsmodel ter hand nemen i.s.m. het groot-, midden-, en kleinbedrijf en gebruikmakend van bestaande expertise bij kennisinstituten. Dit eerste projectvoorstel richt zich op het inventariseren van bestaande kennis voor het uitvoeren van een gedegen literatuuronderzoek (resulterend in een review artikel), het ontwerpen en beschrijven van het concept verteringsmodel op basis van de verkregen kennis.


© 2024 SURF