Project

Plant(W)aardig

Overview

Project status
Other
Start date
End date
Region

Description

Plant(W)aardig
Een dieet met meer plantaardige eiwitten is essentieel om ook in de toekomst de wereldbevolking te kunnen voeden binnen de grenzen van onze planeet. Om aan de behoeften van consumenten te voldoen, is er vraag naar plantaardige vleesvervangers die gemakkelijk te gebruiken zijn en dicht bij traditionele vleesproducten staan. Tegelijkertijd is voedselveiligheid een cruciale factor in de ontwikkeling van deze producten.
SVO-vakopleiding food (MBO) en Bolscher hebben eerder samengewerkt binnen het TKI Plant4Texture project waarin een plantaardig vlees concept is ontwikkeld. Dit plantaardige vleesconcept wordt verder ontwikkeld binnen het Plant(W)aardig consortium met deze partners en met HAS green academy (HBO) en GeertsBest. De praktijkvraag die centraal staat, is: hoe het plantaardige vleesconcept, ontwikkeld door Bolscher, met minimale bewerkingen, kan worden door ontwikkeld in voedselveilige worst- of hamburgerproducten. Daarnaast wordt onderzocht hoe het plantaardig vleesconcept verder verduurzaamd kan worden door gebruik te maken van lokaal geteelde, minimaal bewerkte ingrediënten van GeertsBest. HAS green academy gaat de voedsel-veiligheid en houdbaarheid van het geoptimaliseerde vleesconcept onderzoeken.
Door deze samenwerking tussen verschillende stakeholders wordt niet alleen een antwoord gezocht op de praktijkvraag, maar wordt ook gestreefd naar een duurzame en voedselveilige oplossing die aansluit bij de behoeften van consumenten en bijdraagt aan de transitie naar een meer plantaardig dieet.

SVO-vakopleiding is verantwoordelijk voor het projectmanagement.


© 2024 SURF